Nov 2, 2008

Chiptune!











Colourama 2008

Pertama kalinya di Malaysia, a new music genre telah dicipta based on 8bit tunes called CHIPTUNE!...

Event yang dipanggil Colourama 08, sungguh la colorful nye.. evrything yeah!. Venue kat Galaxy Ampang. Bunyi horror tak?, tmpt tu mcm IDK. But peduli apa la the venue kan, janji all the chiptuners buat event ni gle gempaq and best. Organized by Bangkit and WEARNVY. Congrats to them, succesful. Owh thanx to Kak Yanniz for the tag crew.. hehe.

Event tu sepatutnya start at 1230 but delay 1 jam lebih due of sound check, mic check and semua check la. Nasib ramai x dtg lagi.. so start at 2pm ramai yg dh dtg.. and the partay started.

Layan gak la chiptune ni, lagu-lagu diorang ni dihasilkan oleh bunyi-bunyi dari gameboy.. yang korang duk slalu main mario brother... tok net tok net tue.. ha! bunyi tu la keluar. Masing-masing dgn gaya tersendiri. Performers datang dr 3 negara, Malaysia, Indonesia and Singapore.

Harap-harap lepas ni ada la Colourama 2..
So, congrats again to the organizer and to all the chiptuners.
U guys chiptune! ahaha..
Owh and thanx to Zack, Mun, Amar, Faz and Sue dah lama tak berdansa-dansa. ahaha..
Siap gesel-gesel lagi damn!.

http://colourama.wordpress.com/

5 comments:

amar hafizi said...

aku tak dansa pun! apatah lagi gesel~ ;(

[Dee]nyet said...

hahahahahahaha chiptune ni best sial! dia org ade gak dtg mase event independent soiree... layan sial dia org ni! best gak! HAHA i ingt lagu untuk phone ker ape.. tapi laaa dia org buat lagu gune tone2 byk game semua2 tu.. layan gak.. haha

AIZU AND SUE I HATE YOU GUYS FOR THIS! korang dpt gi colourama!!! hmm :9 neys dgn i nk majok! HAHA

[Dee]nyet said...

hahahahahahaha , sue on stage ker tu??! ALAAA ASAL COVER MUKE SUE

Nik Aizu said...

Sue jadi little chicken time ni.. Putri impress dgn camera sue that time.. so give her some interview,

Tp sue mcm nervous2 nk menjawab. Getar-getar badan kaki tangan semua.. ahaha..

Dun worry dee, there will be COlourama 2009.. yeeha!

M u N z i R said...

hahahaha sue kaku ohhh...